Naar Agenda

Cursus het Beschadigde Brein - Oegstgeest

16 november 2018 - van 13.30 uur tot 16.00 uur

In samenwerking met Bijscholing Gezondheidszorg, organiseert Eva voor mantelzorgers in Oegstgeest, de cursus: Het Beschadigde Brein.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur. We gaan in op de werking van het menselijk brein en we geven handvatten hoe om te gaan met iemand met dementie. Door het verlies van denkvermogen is het gedrag van mensen met dementie erg afhankelijk van de omgeving. Tijdens de cursus wordt antwoord gegeven op vragen als:

‘Wat is een goede omgeving?’ en ‘Wat zijn positieve prikkels?’.

De cursus heeft een theoretisch gedeelte en er worden oefeningen gedaan die inzicht geven in de werking van een beschadigd brein.

Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur, op 16, 23 en 30 november 2018. Ze beginnen telkens om 13.30 uur en zijn om 16.00 uur weer afgelopen. U meldt zich aan voor alle 3 de bijeenkomsten, het is niet mogelijk om 1 of 2 bijeenkomsten bij te wonen omdat het een totaal cursus betreft.

Er is plaats voor 17 deelnemers, zit de bijeenkomst vol dan komt u op de reservelijst, u ontvangt daar dan een bericht over.

Aanmelden kan van 3 oktober tot 5 november 2018

  • Dorpscentrum, Lijtweg 9, Oegstgeest