Naar Agenda

Opening week van de Respijtzorg

07 oktober 2019 - van 14.00 uur tot 17.00 uur

De organisaties aangesloten bij het mantelzorgakkoord Leiden organiseren:

Week van de Respijtzorg

7 t/m 11 oktober 2019

Op 7 oktober van 14.00 – 17.00 uur zal de officiële opening plaatsvinden in Hof van Sijthof en Sijthof Cultuur, Doezastraat 1 B in Leiden. U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen als mantelzorger of professionals in zorg en welzijn.

Programma (onder voorbehoud):

14.00: opening door wethouder Marleen Damen. Aansluitend een presentatie door Ludwien Wassink van Eva over Restaurant Respijt, met inspirerende ideeën voor ondernemers en organisaties die vervangende mantelzorg (willen) bieden.

15.15: workshop 1: Gemiva SVG groep geeft uitleg over de mogelijkheden van logeeropvang in de Hans Vonkstraat, met toelichting over de bijbehorende werkwijze en ervaringen. 

15.40: workshop 2: Challenge Resorts geeft informatie over uw rechten in de EU. Hoe kan een mantelzorger zorg en begeleidingskosten terughalen vanuit PGB of ZIN situaties? Wat zijn de Wens Ambulance, Valys, de Strandrups en Fluisterboot? Hoe kunt u met COPD toch vliegen? Ze bespreken mogelijkheden voor mantelzorgers om gratis mee te gaan en hun aanbod aan vakanties voor mensen met een beperking en hun reisgenoten (met of zonder begeleiding).

16.05: workshop 3: Een workshop van Libertas Leiden over "Een goede buur" in relatie tot respijtzorg. 

16.30: workshop 4: Stichting Eva geeft informatie over verschillende vormen van respijtzorg en de respijtwijzer. 

Na de opening kunt u de respijtzorgmarkt bezoeken en/of een workshop volgen op dezelfde locatie. 

Respijtzorgmarkt: organisaties presenteren zich met informatie over de verschillende vormen van respijtzorg, zoals dagopvang, aangepaste vakanties, logeeropvang, vrijwilligershulp en activiteiten in Leiden. 

 

Voor de opening en/of workshops vragen wij u zich aan te melden via onderstaand formulier.
De aanmelding is gesloten!

Voor de respijtzorgmarkt kunt u ook zonder aanmelding binnenlopen vanaf 15.15 uur.

 

8 t/m 11 oktober:

Vanaf dinsdag 8 oktober zijn er Open Dagen bij diverse organsaties in Leiden en omgeving voor mantelzorgers, verzorgden en professionals zorg en welzijn. U bent van harte welkom bij o.a. OC Topaz Zuydtwijk, Haagwijk, Overrhijn, Revitel, Libertas Parelvissers, Rijn en Vliet, Stevenshof, De Kooi, Op eigen Wieken, Gemiva Walnoot, Vlietlanden, Zuidwester, De Gading, Radius Odensehuis, Zorgboerderij van Velsen, OCD de Ommedijk, OCD de Lepelaar en de Haardstee. Klik hier voor meer informatie. 

 

  • Hof van Sijthof en Sijthof Cultuur, Doezastraat 1B Leiden