Organisatie

Eva heeft veel kennis en ervaring op het gebied van mantelzorgondersteuning en ondersteuning bij de zorg door vrijwilligers. Naast ondersteuning bieden we advies en informatie aan hulpvragers, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten.  

Eva biedt directe ondersteuning voor mantelzorg, maar wij richten ons ook op bedrijven, organisaties en/of gemeente. We bevorderen deskundigheid, ondersteunen we op het gebied van knelpunten en beantwoorden vragen die te maken hebben met mantelzorg.

We richten ons primair op Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop (Vriendendienst) maar gaan ook in op vragen van andere organisaties en gemeente(n). 

Eva wordt grotendeels gefinancierd vanuit de Wmo gelden van de bovengenoemde gemeenten en werkt samen met een groot aantal netwerkpartners.

Werken bij Eva? Scroll helemaal naar beneden!

Privacyreglement
Om veilig en verantwoord persoonlijke gegevens te verwerken houdt ActiVite (inclusief Eva) zich aan de geldende wet- en regelgeving op het terrein van privacy en informatiebeveiliging.
Bekijk hier het reglement.

Team

Het team van Eva werkt met een coördinator en diverse adviseurs. 

De mantelzorgadviseur ondersteunt mantelzorgers bij regeltaken, helpt hen overige taken zo te organiseren dat de mantelzorger minder belast wordt en in balans blijft en brengt de gaten in de ondersteuning in kaart. De mantelzorgadviseur gaat met de mantelzorger in gesprek over de vorm van ondersteuning en neemt initiatieven voor het organiseren van ontbrekende ondersteuning. 

De vrijwilligersadviseur heeft het eerste contact met de vrijwilliger en de hulpvrager. Hij/zij zorgt voor de juiste match tussen de vrijwilliger en hulpvrager.

De samenspeladviseur helpt mee om de samenwerking tussen de cliënt, mantelzorger, vrijwilliger en de beroepskracht te verbeteren. Dat noemen we samenspel.

Wij zijn Eva

Samenwerkingsverbanden

Eva werkt samen met andere organisaties. Zo bereiken we meer mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten. Eva verbind deze mensen en organisaties en zorgt ervoor dat het samenspel tussen hen wordt bevorderd. 

Eva werkt in Leiden samen in:

1) Mantelzorgakkoord Leiden
Is een initiatief van gemeente Leiden i.s.m.  de Leidse Vereniging van Mantelzorgers, eva (voorheen Bureau Informele Zorg), ActiVite, stichting Radius, Libertas Leiden, stichting Topaz, MEE ZHN, stichting Kwadraad, GGD HM, GGZ Leiden e.o., Familieraad GGZ Leiden, Woonzorgcentrum 't Huis op de Waard, R.K. Zorgcentrum Roomburgh, de gemeente Leiden en Gemiva-SVG en stichting De Haardstee. 
In dit akkoord zijn afspraken gemaakt voor een betere samenwerking tussen de mantelzorger, zorgvrijwilliger en professionele hulpverlener.

2) Samenwerkingsverband met vrijwilligersorganisaties

  • Verder
  • ​Netwerk vrijwillige ondersteuning

Eva werkt in Oegstgeest samen in:

1) Mantelzorgoverleg
Dit is een initiatief van de gemeente Oegstgeest in samenwerking met Radius, GGZ Rivierduinen, Marente, Gemiva – SVG, Leidse Verenging van Mantelzorgers, de Adviesraad Sociaal Domein en Eva.

2) Samenwerkingsverband met vrijwilligersorganisaties
Samenwerkingsverband met vrijwilligersorganisaties: Eva heeft een coalitie gesloten tussen Stichting Radius en iDOE waarbij we samenwerken met diverse vrijwilligersorganisaties in Oegstgeest op o.a. het gebied van scholing. 
 

Eva werkt in Leiderdorp samen in:

1) De werkgroep mantelzorg is een initiatief van de gemeente Leiderdorp in samenwerking met Pluspunt, Sociaal Team Leiderdorp, GGZ Rivierduinen, Gemiva-SVG, Alrijne Ziekenhuis en Eva.

2) In Leiderdorp werken we eveneens samen met het Netwerk Vrijwillige Ondersteuning Leiderdorp (NVOL). In het NVOL zijn elf organisaties vertegenwoordigd: gemeente Leiderdorp, Pluspunt, MEE, Gemiva-SVG, GGZ Rivierduinen, Alrijne Ziekenhuis, ActiVite, iDOE, Stichting Voor Elkaar Leiden, Gezamenlijke Leiderdorpse kerken en Eva.

Eva werkt in Zoeterwoude samen in:

Het Informele Zorg overleg. De organisaties vertegenwoordigd in de overleg zijn: Cas Zoeterwoude en tevens Welzijnscoach Zoeterwoude, Wijdezorg (Emmaus), Zoeterwoude voor Elkaar, Gemiva SVG (Schwetterhage), beleidsmedewerker WMO en Eva.

 

Werken bij Eva

Eva is het onafhankelijk uitvoerings- en expertisecentrum informele zorg en richt zich zowel op het leveren als het coördineren van vrijwilligersdiensten, mantelzorgondersteuning en het faciliteren en scholen van beroepskrachten.

Eva wordt gefinancierd uit WMO-gelden van de gemeenten Leiden/Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest.

Met ingang van 1 maart 2018 hebben we een vacature voor

Adviseur Informele Zorg

32 uur

Werkzaamheden: de functie van adviseur informele zorg is een gecombineerde functie waarin je werkt als uitvoerder, als expert en als samenwerkingspartner. In de rol van uitvoerder ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de individuele mantelzorger en de inzet van vrijwilligers. Je biedt professionele ondersteuning aan door regeltaken, die vaak bij een mantelzorgtaak komen kijken, tijdelijk over te nemen en er voor te zorgen dat overige taken zo zijn georganiseerd dat de mantelzorger minder belast wordt en in balans blijft. Je werft nieuwe vrijwilligers, indiceert een vrijwillige hulpvraag en begeleidt vrijwilligers bij de inzet van een vrijwillige hulpvraag.

In de rol van expert ondersteun je zorg- en welzijnsorganisaties om de samenwerking met mantelzorgers te integreren in hun eigen werkwijze. Je ontwikkelt cursussen, geeft trainingen, inspiratiebijeenkomsten en presentaties. In de rol van samenwerkingspartner ben je het eerste aanspreekpunt voor gemeentes en samenwerkingsorganisaties op het gebied van projecten en heb je een coördinerende rol bij het ontwikkelen van een programma informele zorg met als doel het dagelijks leven van de mantelzorger en hulpvrager in het sociale domein te integreren.

Jij bent een enthousiaste medewerker met een afgeronde relevante HBO opleiding en je hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken, bent stressbestendig en flexibel inzetbaar (ook in de avond i.v.m. bijeenkomsten, cursussen en trainingen).

Je kunt methodisch, proces- en projectmatig werken en beschikt over goede communicatieve, presentatie en computervaardigheden. Voor het werkgebied is het nodig dat je beschikt over een auto.

Wij bieden een functie die is ingeschaald in FWG 45  (CAO VVT), het bijbehorend salaris bedraagt maximaal €3.032,60 per maand op fulltime basis (36 uur).

Informatie en sollicitatie Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ludwien Wassink, coördinator Eva, via telefoonnummer 071 – 516 14 45. Stuur je brief met cv aan pz@activite.nl.
Eva is een zelfstandig expertise centrum informele zorg en wordt in de dienstverlening gefaciliteerd door ActiVite.