Verhalen uit de praktijk

Elke situatie is heel persoonlijk en uniek. Om u inzicht te geven in hoe een zorgvrijwilliger het verschil kan maken, hebben we een aantal verhalen uit de praktijk verzameld.

Vanwege privacy redenen zijn namen en details veranderd.

De Vriendendienst helpt je er weer bovenop

Jos werkt in de kringloopwinkel. Hij houdt van oude spullen. Zijn hobby is ook een beetje zijn probleem. Jos verzamelt alles en kan moeilijk dingen weggooien. Zijn huis is een aantal weken geleden leeggehaald omdat het niet meer veilig was om te wonen. Jos heeft toen een flinke psychische terugval gehad. 

Het verhaal van Jos

Door de zorgvrijwilliger weer even tijd voor ontspanning

Ellen is 32, moeder van Jip en sinds 3 jaar gescheiden. Jip is een heerlijke jongen van 8 maar met een gedragsprobleem. Dit vergt veel van Ellen. Omdat ze een fulltime baan heeft en het zich niet kan veroorloven minder te gaan werken, merkt ze dat ze niet veel tijd voor zichzelf kan vrijmaken.

Het verhaal van Ellen

De netwerkvrijwilliger brengt mensen met elkaar in contact

Gisteren was een consulent van Eva op bezoek bij Manuel. Een 81 jarige man van Spaanse afkomst. Manuel is jong van geest. Zijn partner is 3 maanden geleden overleden en hij heeft haar tot de dood verzorgd.

Het verhaal van Dennis

Buddy maakt kanker bespreekbaar

Sanne is een jonge vrouw met diagnose borstkanker. Ze vindt het moeilijk om hierover met mensen te praten die haar dierbaar zijn. De emotionele band lijkt het in die gesprekken allemaal nog heftiger te maken. We hebben allemaal verdriet. 

Het verhaal van Sanne