Verhalen uit de praktijk

Elke situatie is heel persoonlijk en uniek. Om u inzicht te geven in hoe een zorgvrijwilliger het verschil kan maken, hebben we een aantal verhalen uit de praktijk verzameld.

Vanwege privacy redenen zijn (sommige) namen en details veranderd.

"Word jij het nieuwe maatje van mijn maatje?"

Ik ben Sophie Knook, 20 jaar én tweedejaars student Sociaal Werk aan de Hogeschool Leiden. Ik ben als buddy ingezet bij twee mensen!

Het verhaal van Sophie

"Ik zet me graag in voor iemand die het moeilijk heeft"

“Ik ben Sanne, 24 jaar en zit in de laatste fase van mijn opleiding Communicatie. Ik ben buddy bij een oudere dame in Leiden.”

Het verhaal van Sanne

De Vriendendienst helpt je er weer bovenop

Jos werkt in de kringloopwinkel. Hij houdt van oude spullen. Zijn hobby is ook een beetje zijn probleem. Jos verzamelt alles en kan moeilijk dingen weggooien. Zijn huis is een aantal weken geleden leeggehaald omdat het niet meer veilig was om te wonen. Jos heeft toen een flinke psychische terugval gehad. 

Het verhaal van Jos

Door de zorgvrijwilliger weer even tijd voor ontspanning

Ellen is 32, moeder van Jip en sinds 3 jaar gescheiden. Jip is een heerlijke jongen van 8 maar met een gedragsprobleem. Dit vergt veel van Ellen. Omdat ze een fulltime baan heeft en het zich niet kan veroorloven minder te gaan werken, merkt ze dat ze niet veel tijd voor zichzelf kan vrijmaken.

Het verhaal van Ellen

De netwerkvrijwilliger brengt mensen met elkaar in contact

Gisteren was een consulent van Eva op bezoek bij Manuel. Een 81 jarige man van Spaanse afkomst. Manuel is jong van geest. Zijn partner is 3 maanden geleden overleden en hij heeft haar tot de dood verzorgd.

Het verhaal van Dennis