De Vriendendienst helpt je er weer bovenop
Naar praktijkverhalen

De Vriendendienst helpt je er weer bovenop

Jos werkt in de kringloopwinkel. Hij houdt van oude spullen. Zijn hobby is ook een beetje zijn probleem. Jos verzamelt alles en kan moeilijk dingen weggooien. Zijn huis is een aantal weken geleden leeggehaald omdat het niet meer veilig was om te wonen. Jos heeft toen een flinke psychische terugval gehad. 

Hij is een tijdje opgenomen geweest en in behandeling. Na twee weken in de kliniek woont hij nu weer thuis, zelfstandig met wat hulp vanuit de geestelijke gezondheidszorg. 

Werken lukt hem nog niet. Hij heeft nieuwe medicijnen en de bijwerkingen zijn even te zwaar, zodat er weinig energie overblijft voor werk. Jos voelt zich sindsdien wat eenzaam. Zijn spulletjes weg, weinig energie en geen collega’s om mee te praten. De buren vinden hem een beetje vreemd en zoeken geen contact met hem. 

Eva heeft Irene gevraagd om Jos eens per week een middagje te bezoeken. Een praatje te maken, een legpuzzeltje te doen samen. Irene vindt Jos een geweldige man om mee om te gaan. Ze geeft aan dat Jos eigenlijk een heel intelligente man is, waar ze veel van leert. 

Jos hoopt binnenkort weer naar zijn werk te kunnen gaan. Dan wil hij het contact met Irene wel voortzetten. Hij heeft bedacht dat het leuk zou zijn als ze samen eens naar de film gaan of naar de museumnacht.