Naar praktijkverhalen

"Ik zet me graag in voor iemand die het moeilijk heeft"

“Ik ben Sanne, 24 jaar en zit in de laatste fase van mijn opleiding Communicatie. Ik ben buddy bij een oudere dame.”

“We beginnen altijd met een kopje thee en wat lekkers, en als het lekker weer is maken we buiten een wandeling. Wanneer ik binnen kom merk ik soms dat mevrouw niet helemaal haar dag heeft. Ze heeft dan net wat meer last van kwaaltjes, is een beetje aan het mopperen. Maar als we dan even kletsen merk ik dat ze opklaart, ze vertelt enthousiast over haar (klein)kinderen en ik merk hoe trots ze op hen is.”

“Mensen die wat eenzamer zijn, knappen ontzettend op van iemand die ze een luisterend oor biedt. Dat merk je echt al in een half uurtje!”

“Als ik zie hoe ik de dag van mevrouw een beetje kan opfleuren, geeft dat mij ontzettend veel voldoening. Ik merk dat ze er vrolijker van wordt en dat geeft mij ook een fijn gevoel. Aan het begin lukte het de combinatie met mijn studie moeiteloos, maar nu ik in de eindfase zit van mijn scriptie is het soms moeilijk. Gelukkig kunnen we elkaar bellen en kunnen we afspraken maken voor de tijden die handig zijn.

Toekomstige vrijwilligers en vooral studenten zou ik willen meegeven: “Doe dit werk als je interesse hebt in mensen. Dat is de basis van dit vrijwilligerswerk. Een luisterend oor bieden, iemand even meenemen uit de dagelijkse sleur. Als je energie krijgt van mensen blij maken, is dit jouw soort vrijwilligerswerk.”

Over Sanne

"Ik kom uit Leiden. Mijn passies zijn schrijven, fotografie en eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Stilzitten is voor mij geen optie, ik ben altijd wel bezig, of het nu voor mezelf is of voor iemand anders. Ik vind het ontzettend leuk om te zien wat ik voor anderen kan betekenen en wat voor waarde zij daaraan hechten"

 

 

De beste manier om jong te blijven is om met ouderen om te gaan.

Als zorgvrijwilliger kun je echt een verschil in iemands leven maken. Lees hier meer over hoe we dat samen kunnen doen. We kunnen je hulp namelijk heel goed gebruiken.

Word ook vrijwilliger