Voor beroepskrachten

Voor beroepskrachten

Als beroepskracht speel je een belangrijke rol in de ondersteuning en zorgverlening en tegelijkertijd raak je betrokken bij de relatie tussen cliënt en mantelzorger. Eva vindt het belangrijk dat mantelzorgers betrokken worden bij de zorgverlening en dat de zorg voor de cliënt optimaal tot zijn recht komt.

Hoe ga je als beroepskracht om met die relatie? Hoe communiceer je op een juiste manier? Hoe zorg je dat je niet alle zorg overneemt? Hoe neem je een gepaste rol aan, zodat alle betrokkenen zo goed mogelijk samen de zorg voor de cliënt neer kunnen zetten, zonder het belang van de cliënt uit het oog te verliezen? En hoe ga je om met mantelzorgers die wel betrokken willen zijn, maar minder belastbaar zijn?

Eva kan je helpen met het vinden van de antwoorden op deze vragen en alles op het gebied van mantelzorgondersteuning.

Binnen jouw organisatie

Als beroepskracht kun je ook bij ons terecht als je in je organisatiebeleid meer aandacht wilt besteden aan het thema mantelzorg. We denken graag met je mee over het ondersteunen en bijscholen van medewerkers en over alles wat met mantelzorg te maken heeft. We houden daarbij uiteraard rekening met de doelgroep en cultuur van de organisatie. 

Vragen?

Heb je vragen over het ondersteuningsaanbod van Eva of wil je contact met Eva? Stuur dan een e-mail. Dan neemt Eva zo spoedig mogelijk contact met je op.