Voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers

Zorgt u meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid of vriend? Dan bent u een mantelzorger. Daar zijn er 2,6 miljoen van in Nederland.

Mantelzorgers worden vaak onverwachts tot hun zorgtaak geroepen. Het overkomt ze, omdat ze een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Bovendien doen ze het vaak voor onbepaalde tijd en zonder speciale kennis of opleiding. Het kan zowel fysiek, als emotioneel zwaar zijn.

Daarom ondersteunt Eva mantelzorgers zo goed mogelijk. Zowel in het zorgen, als in het vinden van balans tussen het zorgen en hun normale leven.

Op de website van Mezzo staan antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u weten wat er allemaal in de zorg verandert, dan kunt u terecht op hoeverandertmijnzorg.nl op www.zorgwijzer.nl

 

Door de zorgvrijwilliger weer even tijd voor ontspanning

Ellen is 32, moeder van Jip en sinds 3 jaar gescheiden. Jip is een heerlijke jongen van 8 maar met een gedragsprobleem. Dit vergt veel van Ellen. Omdat ze een fulltime baan heeft en het zich niet kan veroorloven minder te gaan werken, merkt ze dat ze niet veel tijd voor zichzelf kan vrijmaken.

Het verhaal van Ellen

Eva staat voor u klaar met een luisterend oor.

Heeft u vragen of opmerkingen, bel ons dan gerust op (071) 516 14 45, stuur een e-mail of kom langs. 

Contact