Balans: Mantelzorg en werk

Balans: Mantelzorg en werk

Er is meer in het leven dan mantelzorg. Misschien heb je werk, hobbies of een gezin? De tijd die je besteedt aan mantelzorg zal vaak ten koste gaan van andere zaken en het is niet simpel om al die ballen succesvol in de lucht te houden.

Van de totale beroepsbevolking is 18% mantelzorger. Bijna 1 op de 5 werknemers combineert dus werk met mantelzorgtaken. Slechts 55% maakt mantelzorgtaken bespreekbaar op het werk.

Eva gaat met werkgevers in gesprek om ze bewust te maken van het belang van een gemotiveerde werknemer. Het werk is namelijk een fijne uitlaatklep wanneer je mantelzorger bent.

Het is echter zoeken naar een juiste balans om het te combineren met de zorgtaken. De werkgever kan zorgen voor specifieke afspraken en een open sfeer om hierover in gesprek te gaan. Dit levert het bedrijf namelijk minder ziekteverzuim op en beter gemotiveerde werknemers.

Eva werkt hiervoor nauw samen met de Stichting Werk en Mantelzorg. Meer informatie voor werkgevers en voor werknemers is te vinden op de website van de stichting.

Eva staat voor u klaar met een luisterend oor.

Heeft u vragen of opmerkingen, bel ons dan gerust op (071) 516 14 45, stuur een e-mail of kom langs. 

Contact