Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

De gemeente Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude zijn in samenwerking met de werkgroepen Dag van de Mantelzorg 2017, weer tot een mooi programma gekomen, ter waardering van mantelzorgers.

De werkgroepen vanuit de gemeenten willen u kennis laten nemen van het programma. Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor de activiteiten. Uiteraard mag u zich aanmelden voor meerdere activiteiten in meerdere gemeenten.

Wees u er van bewust dat, wanneer u zich aanmeldt, we u ook verwachten. Alle activiteiten zijn voor u kosteloos, maar er is natuurlijk wel voor betaald door de gemeenten en er zijn voor bepaalde activiteiten beperkte plaatsen. Wanneer u echt niet kunt komen, meldt u dan altijd even tijdig af, dan kan er iemand anders in uw plaats deelnemen.

Aanmelden kan via deze website vanaf 21 september

Kunst en mantelzorg
In alle gemeenten worden kunstwerken gemaakt door lokale kunstenaars over hoe fijn het is te kunnen zorgen voor iemand van wie je houdt. Zo verbinden we kunst en mantelzorg en hopen we op een speciale manier de aandacht te vestigen op de mooie kant van mantelzorg! Achter ieder kunstwerk zit een persoonlijk verhaal. In iedere gemeente zal bij de activiteit voor de dag van de mantelzorg de onthulling van de kunstwerken plaatsvinden en daarna wordt het tentoongesteld op een gekozen locatie binnen die gemeente.

Donderdagmiddag 9 november in Oegstgeest
Oegstgeest trapt af met een feestelijke high tea in Restaurant de Jonker. Nadat de kunstwerken zijn onthuld, kunt u kiezen uit allerlei lekkernijen en soorten thee. U ontmoet in ontspannen sfeer andere mantelzorgers.

Wanneer: donderdag 9 november van 13.30 uur tot 16.00 uur
Locatie: Lange Voort 11B-E, 2343 CA in Oegstgeest

Aan deze activiteit kunnen 55 mantelzorgers deelnemen

Vrijdagmiddag 10 november in Leiderdorp
Zoals inmiddels traditie is, organiseert Leiderdorp dit jaar een Lunch. Ditmaal met de mogelijkheid om vooraf een uurtje te bowlen. Bent u minder sportief? Dan kunt u ook luisteren naar een mooi verhaal dat door een vertelster wordt voorgelezen.

Wanneer: vrijdag 10 november van 11.30 – 14.00 uur
Locatie: Sportcity Bowling, Winkelhof 1 te Leiderdorp

Er kunnen 65 mantelzorgers deelnemen deze middag

Vrijdagavond 10 november in Leiden

Leiden zet het feest die dag voort en organiseert een feestavond met diner in Holiday Inn.

Na de opening en onthulling van de kunstwerken door Roos van Gelderen, wordt er gezellig gegeten. U kunt ook een dansje wagen want de Netz spelen fijne nummers van o.a. de Beatles en de Stones!

Wanneer: vrijdag 10 november van 19.00 – 23.00 uur
Locatie: Holiday Inn, Haagse Schouwweg 10, 2332 KG Leiden

Deze avond is er ruimte voor deelname van 140 mantelzorgers

Zaterdagmiddag 11 november in Zoeterwoude

Zoeterwoude sluit de feestelijkheden met workshops voor de mantelzorger. Bloemschikken, chocolade maken en een heerlijke handmassage staan op het programma.Natuurlijk wordt ook hier een drankje met iets lekkers geserveerd.

Workshop Bloemschikken door Dymphia bloemen.
Dymphia Arends van Dymphia bloemen gaat weer creatief met u aan de slag voor een mooi bloemstuk in herfst sferen. Uiteraard mag de creatie naderhand mee naar huis genomen worden zodat u er nog even plezier van heeft. Wilt u zelf snoeischaar en schilmesje meenemen?

Aan deze workshop kunnen 25 mantelzorgers deelnemen.

Workshop Chocolade door Annetje Anker.
Annetje Anker is een gepassioneerd chocolatier. Met de zuiverste producten maakt zij heerlijke bonbons. Ze neemt u graag mee in de wereld van de chocolade en gaat met u aan de slag om een aantal heerlijke chocolaatjes te maken die u mag proeven en ook mee naar huis mag nemen.

Aan deze workshop kunnen 12 mantelzorgers deelnemen.

Workshop handmassage door Marjolein Beuzekamp.
Marjolein laat haar handen de uwe verzorgen! Uw handen zijn de hele dag actief. Schenk eens aandacht aan deze bezige bijtjes; geef ze ruimte en ontspanning met deze workshop handmassage. Deze workshop is voor iedereen, er wordt niet gewerkt met kracht maar met drukpunten en ontspannen aanraking. Na een kleine ontspanningsoefening ervaart u wat het is om een handmassage te geven én te ontvangen. Natuurlijk neemt u uw eigen samengestelde massage olie mee naar huis. Dan heeft u er ook daar nog even plezier van!

Aan deze workshop kunnen 20 mantelzorgers deelnemen.

U kunt zich hier vanaf 21 september aanmelden voor alle activiteiten rondom de Dag van de Mantelzorg.

 

De inschrijving is gesloten.