Mantelzorgmaatje

De mantelzorger is er voor de hulpvrager. Maar wie is er voor de mantelzorger? Het is bekend dat veel mantelzorgers het niet makkelijk hebben. Ze zitten met allerlei vragen. Denk aan bijvoorbeeld: Hoe moet ik omgaan met iemand die de hele tijd mijn aandacht vraagt? Wat moet ik doen nu het me allemaal te veel wordt? Hoe moet ik werk en mantelzorg combineren?

In Leiden is een type vrijwilliger speciaal voor de mantelzorger. Tot nu toe was er alleen de vrijwilliger die samen met de hulpvrager iets leuks gaat doen, mede om de mantelzorger te ontlasten. Maar Eva heeft gemerkt dat ook de mantelzorger behoefte kan hebben aan een maatje. Een mantelzorger staat er soms alleen voor. Veel van hen hebben de behoefte om te praten met iemand over de problemen waar ze tegen aan lopen. Iemand die luistert, iemand die met hen mee kan denken. Iemand met wie ze kunnen praten.

Als de mantelzorger niets doet, is er een kans dat de mantelzorger ooit overbelast raakt. Het blijkt nu dat een gesprek van mens tot mens de zorg van de mantelzorger lichter maakt. Maar niet iedereen wil met een bekende praten over de mantelzorgsituatie. Niet iedereen heeft iemand om ervaringen mee te delen en anders komt het regelmatig voor dat de mantelzorger de eigen omgeving er niet mee willen belasten.

Eva verbindt en ondersteunt mantelzorgers en mantelzorgmaatjes in hun contacten. Bent u mantelzorger en vindt u het fijn om af en toe over uw mantelzorgtaken te praten? Of over zaken te praten waar u als mantelzorger mee te maken krijgt? Dan is een mantelzorgmaatje misschien iets voor u.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie, neem dan contact op met Lisette Hart van Eva via T: (071)  516 1445.

Eva staat voor u klaar met een luisterend oor.

Heeft u vragen of opmerkingen, bel ons dan gerust op (071) 516 14 45, stuur een e-mail of kom langs. 

Contact