Voor zorgvrijwilligers

Voor zorgvrijwilligers

Een zorgvrijwilliger helpt iemand met een hulpvraag, waar geen tijd of budget voor is vanuit mantel- of professionele zorg.

De zorgvrijwilliger komt bij de hulpvrager thuis. In principe is de relatie tussen hulpvrager en zorgvrijwilliger 1-op-1. Dat is voor beide wel zo overzichtelijk. De zorgvrijwilliger biedt ondersteuning bij activiteiten, doet bijvoorbeeld samen de boodschappen, helpt de hulpvrager om weer buiten te komen, ondersteunt in het maken en onderhouden van contacten en is met de hulpvrager in gesprek, ook wanneer deze het moeilijk heeft.

Dit alles doet hij of zij onbetaald. Natuurlijk krijgt de zorgvrijwilliger er iets voor terug: Een nuttige tijdsbesteding, studiepunten, een mooie ervaring op je CV, maar vooral een fijn gevoel, een mooi verhaal en die ene veelbetekenende glimlach.

Omdat het werk soms lastig en emotioneel kan zijn, is Eva er om de vrijwilligers te begeleiden. Eva houdt de vinger aan de pols gedurende het contact. Je kunt altijd bij ons terecht met vragen en we organiseren cursussen en bijeenkomsten waar je als zorgvrijwilliger handvatten krijgt om het werk goed te kunnen uitvoeren.

Wil jij vrijwilliger worden bij Eva? Meld je dan nu aan op deze pagina

Buddy maakt kanker bespreekbaar

Sanne is een jonge vrouw met diagnose borstkanker. Ze vindt het moeilijk om hierover met mensen te praten die haar dierbaar zijn. De emotionele band lijkt het in die gesprekken allemaal nog heftiger te maken. We hebben allemaal verdriet. 

Het verhaal van Sanne

De beste manier om jong te blijven is om met ouderen om te gaan.

Als zorgvrijwilliger kun je echt een verschil in iemands leven maken. Lees hier meer over hoe we dat samen kunnen doen. We kunnen je hulp namelijk heel goed gebruiken.

Word ook vrijwilliger