Vriendendienst in Alphen en Nieuwkoop

Steeds meer mensen met een langer durende, psychiatrische kwetsbaarheid wonen zelfstandig. Veel van hen worden in deze thuissituatie ondersteund. Denk daarbij aan structurele gesprekken met hulpverleners en behandelaren maar ook aan passende dagactiviteiten en medicatie. Er wordt ook gedacht aan ondersteuning vanuit het sociale netwerk maar dit is er niet altijd. Het kan lastig zijn voor iemand om een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden, ook al is de wel behoefte er wel.

De Vriendendienst zet zich in voor deze kwetsbare doelgroep. Deelnemers en vrijwilligers worden aan elkaar gekoppeld op basis van gezamenlijke interesses en persoonlijkheid. De vrijwilliger levert een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven van de deelnemer. Een kop koffie drinken, een spelletje doen, een wandeling of fietstocht maken, samen naar de markt, kringloop of winkelen. Het lijkt klein, maar de betekenis is groot!

Eva voert de Vriendendienst uit in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. In de gemeente Nieuwkoop zijn wij ook met Buddyzorg actief. Bij Buddyzorg biedt een vrijwilliger emotionele steun, begeleiding en gezelschap aan hulpvragers met een (chronische) ziekte of beperking.

Ben jij geïnteresseerd om je in te zetten als maatje in de gemeente Alphen aan den Rijn of Nieuwkoop? Neem dan contact op met Carmen van Wort, coördinator Vriendendienst (c.v.wort@wijzijneva.nl).

Wil jij meer weten over de Vriendendienst in de gehele regio Zuid Holland Noord?

Ga naar www.vriendendienst.info