Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Eva zoekt altijd zorgvrijwilligers. Jong, ouder, dik, dun, lang, kort, met of zonder beperking. Iedereen heeft kwaliteiten en er is altijd wat te doen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

In een persoonlijk gesprek wordt er gekeken wat en wie bij jou past. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw beschikbaarheid, mogelijkheden, karakter en wensen. Ieder contact is maatwerk. Eva verwacht wel dat je iemand bent die een goed gesprek kan voeren, dat je stevig in je schoenen staat en je indien nodig je grenzen durft aan te geven.

Wanneer je het aanmeldformulier invult, neemt een medewerker van Eva contact met je op voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt gekeken naar wie je bent, wat je wilt en kunt en wanneer je dit zou willen. Aan de hand van dit gesprek wordt een hulpvrager aan je voorgelegd waarmee je als je dit wilt een kennismakingsgesprek aangaat.

Wanneer dit gesprek fijn verloopt en het voor jou allemaal positief voelt, wordt het contact voortgezet en blijft Eva jullie volgen en begeleiden. Je kunt dan altijd terecht voor vragen en bent welkom op de vrijwilligersbijeenkomsten.

Eva vraagt aan iedere vrijwilliger een verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen. De aanvraag wordt door Eva vergoedt. Ook ontvang je reiskostenvergoeding voor de bezoeken aan de hulpvrager en ben je verzekerd. 

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn goed verzekerd in Oegstgeest en Zoeterwoude

Doet u vrijwilligerswerk of bent u mantelzorger in Oegstgeest of Zoeterwoude? Dan hebben wij goed nieuws voor u. De gemeente heeft namelijk een collectieve verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers en mantelzorgers. Ook scholieren die een maatschappelijke stage lopen zijn meeverzekerd. 

Waarom deze verzekering?
Als vrijwilliger of mantelzorger doet u belangrijk werk voor een ander of voor ons dorp/onze stad. Dat waarderen wij zeer. Wij vinden het belangrijk dat u goed verzekerd bent in geval van schade.

Wie is verzekerd?
Iedereen die zonder verplichting en zonder betaling werkzaamheden verricht. Hieronder vallen ook bestuursleden en mantelzorgers. Wanneer u als vrijwilliger werkzaamheden verricht in een andere gemeente dan de gemeente waar u woont, bent u verzekerd in de gemeente waar u werkt. (De maximale belastingvrije vergoeding die vrijwilligers mogen ontvangen bedraagt (in 2020) maximaal €1.700, - per jaar.)

Moet ik me aanmelden?
Nee dat hoeft niet, u bent automatisch verzekerd.

Bij deze verzekering is sprake van secundaire dekking, wat betekent dat?
Kunt u de schade met een andere verzekering terugvragen? Dan gaat die verzekering voor de Vrijwilligersverzekering. Dat heet ‘secundaire dekking’. Het maakt daarbij niet uit wanneer die andere verzekering afgesloten is.

Is er een eigen risico?
Ja, soms is er een klein eigen risico, dit verschilt per schadegeval.

Wat is verzekerd?
Verzekerd is schade veroorzaakt door een vrijwilliger aan eigen spullen of aan spullen van een ander. U breekt bijvoorbeeld een dure vaas bij uw tante voor wie u mantelzorgt. Of u beschadigt uw fiets wanneer u als begeleider mee bent met een groep kinderen.

De verzekering geldt ook voor bestuurders van een vrijwilligers-organisatie. Ook rechtsbijstand is verzekerd. Niet verzekerd is schade veroorzaakt door diefstal of vermissing van spullen en schade door werkzaamheden met open vuur/vuurwerk.

Ik wil schade melden, hoe gaat dat?
U kunt schade digitaal aanmelden met het online schadeformulier dat u vindt op de website van uw gemeente. Servicepunt71, de dienst-verleningsorganisatie voor de Leidse regio-gemeenten, stuurt het formulier door naar Centraal Beheer, de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij behandelt de schade en neemt contact met u op.

Waar kan ik terecht met vragen?
Wilt u meer weten over deze verzekering of over de voorwaarden? Neem contact op met Servicepunt71.

Telefoon: (071) 516 5255
Mail:  AenV@servicepunt71.nl

Aanmelding als vrijwilliger

Geslacht
vul hier je geboortedatum in
Voorkeur inzet in de gemeente:
meerdere opties mogelijk
Ik ben beschikbaar:
Mijn voorkeur gaat uit naar:
meerdere opties mogelijk
In bezit van rijbewijs